Trauma

U kunt in uw leven dusdanige letterlijke en/of figuurlijke klappen hebben opgelopen dat u dagelijks (ernstige) last hebt van de gevolgen. Dat kan iedereen overkomen.
Het zijn gebeurtenissen die u als zeer schokkend hebt ervaren. U werd bevangen door gevoelens van angst, machteloosheid, walging.
Zo’n traumatische ervaring kan een diepe impact hebben;
U beleeft de schokkende gebeurtenis(sen) telkens opnieuw in b.v. nachtmerries en flashbacks.
U vermijdt plekken, dingen, personen, gedrag die u (onbewust) met dat trauma associeert en u bent eigenlijk altijd op uw hoede, heeft moeite met slapen, concentratieproblemen en/of woede uitbarstingen.
U doet er alles aan om erger te voorkomen, tegelijkertijd hebt u het gevoel “ het” niet in de hand te hebben. U voelt zich vaak onbegrepen en tegelijkertijd ontstaat er schaamte, schuldgevoel en gevoelens van onmacht die kunnen leiden tot isolement en depressie.

Vanuit de EFT visie is de energiebalans door de gebeurtenis(sen) dusdanig ernstig verstoord geraakt dat het logisch is dat u voortdurend geconfronteerd met intensieve storende gevoelens en associaties.

De gevolgen van eenmalig trauma zijn met EFT snel en effectief te behandelen

Het aanpakken van langdurig trauma is een intensief proces en vraagt zorgvuldige begeleiding. Binnen EFT zijn verschillende traumatechnieken ontwikkeld die effectief en oplossingsgericht zijn en daardoor minder belastend en met sneller resultaat.

© 2024 EFT Den Haag | Hosted by Yocto